На конференцію донорів для України у Варшаву приїдуть делегації більш як десяти країн

На конференцію донорів для України у Варшаву приїдуть делегації більш як десяти країн

Укрінформ
Конференція донорів для допомоги Україні відбудеться 5 травня у Варшаві у змішаному форматі, до Польщі приїдуть делегації щонайменше кільканадцяти країн.

Про це на пресконференції заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський, передає кореспондент Укрінформу.

“Мета цієї конференції - зібрати якнайбільше додаткових коштів на гуманітарну підтримку України. Ми запросили до участі лідерів великої кількості країн. Конференція відбудеться у змішаному форматі: частина лідерів прибуде до Варшави, а частина з’єднається з нами за допомогою онлайн-зв’язку або надішле відеозаписи”, - сказав Яблонський.

Він зазначив, що завдяки зібраним під час конференції коштам гуманітарна допомога потрапить насамперед до тих українців, які її найбільше потребують, а також до внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Читайте також: МОЗ цього тижня отримало понад 80 тонн гуманітарної допомоги

Відповідаючи на уточнювальне запитання кореспондента Укрінформу, Яблонський повідомив, що польська влада перебуває у контакті з усіма країнами ЄС та державами з-поза меж Європи, які декларували свою підтримку Україні у рамках конференції донорів.

“У Варшаві фізично будуть присутніми делегації принаймні кільканадцяти країн. А ті, хто не матимуть такої можливості, з’єднуватимуться з нами у дистанційному режимі”, - зауважив заступник глави МЗС РП.

За його словами, у питанні проведення конференції донорів польська влада перебуває у повному контакті з офісами Президента та Прем’єр-міністра України. Однак з міркувань безпеки заступник глави МЗС Польщі не уточнив, у якому форматі українська сторона братиме участь у конференції.

Читайте також: ООН: з України вже виїхали понад 5,5 мільйона біженців, більш як половина – до Польщі

Як повідомлялося, конференція донорів для допомоги Україні відбудеться 5 травня у Варшаві.

Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Партнерами події будуть президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-