Мер Вільнюса оголосив збір віконного скла для відновлення житла в Україні

Мер Вільнюса оголосив збір віконного скла для відновлення житла в Україні

Укрінформ
Мер Вільнюса Ремігіюс Шимашюс закликав мешканців міста та компанії, які в ньому працюють, здавати віконне скло і склопакети для відновлення житла в Україні, пошкодженого ворожими обстрілами.

Про це мер столиці Литви написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

За його словами, мери та мешканці українських міст просять допомоги у відновленні вікон, оскільки у багатьох будинках замість шибок - дірки, подекуди закриті картоном.

«Україні потрібно віконне скло — давайте їм допоможемо… Якщо ви бізнес, у вас можуть залишитися вікна від вашого відремонтованого будинку. Якщо ви робите скло – ви можете зробити свій внесок у допомогу Україні. Я вже запросив компанії муніципалітету Вільнюса, спільноту забудовників та членів Асоціації будівельників Литви. Дякую всім, хто швидко відгукнувся», - пише Шимашюс.

Він також закликав співвітчизників провести інвентаризацію своїх гаражів та дач у пошуках будматеріалів що могли лишитися після ремонту. Для збору підходять цілі скляні листи площею не менше 1 кв. (можна з рамами) та склопакети. Шимашюс указав пункти, куди їх можна здати.

Читайте також: У вільнюському Університеті Вітовта Великого створять центр культури та освіти для українців

Доставку скла до України самоврядування столиці Литви бере на себе.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог робить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний опір російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-