Від початку війни у Польщі знайшли роботу 100 тисяч українців

Від початку війни у Польщі знайшли роботу 100 тисяч українців

Укрінформ
Від початку широкомасштабної збройної агресії рф проти України, 24 лютого, у Польщі працевлаштувалося вже 100 тис. громадян України.

Про це повідомила у четвер під час пресконференції у Варшаві міністр сім’ї і соціальної політики Польщі Марлена Мальонг, передає кореспондент Укрінформу.

“Від початку війни на території України у Польщі працевлаштувалися 100 тис. громадян України. Ми задоволені, оскільки це показує, що ці люди хочуть працювати, хочуть у нас залишитися надовше”, - підкреслила Мальонг.

За її словами, уряд Польщі веде переговори з агенціями працевлаштування, громадськими організаціями, профспілками і готує черговий пакет рішень, який дозволить громадянам України активніше і більш масштабно працевлаштовуватися в Польщі.

Читайте також: Від початку війни до Польщі прибули 3 мільйони українців

За даними Прикордонної служби Польщі, від початку війни до Польщі з України в’їхало 3 млн осіб. Польська влада оцінює, що близько 2 млн українців залишилися в Польщі. Водночас, понад мільйон українців уже отримали польський ідентифікаційний номер (PESEL), що спрощує доступ до польської соціальної та медичної системи, системи освіти та ринку працевлаштування.

За спецзаконом про допомогу українцям, у Польщі українці, які рятуються від війни, автоматично отримують дозвіл на перебування у країні на 18 місяців з правом на працевлаштування.

Читайте також: У Польщу зайшов іспанський корабель з 200 тоннами військової допомоги Україні

За окремими оцінками, у Польщі на сьогодні перебуває загалом 3,5 млн українців.

У Польщі спостерігається один з найнижчих у ЄС рівнів безробіття (5,4% на кінець березня - ред.).

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-