Палата представників США підтримала конфіскацію активів рф на користь України

Палата представників США підтримала конфіскацію активів рф на користь України

Укрінформ
Палата представників США ухвалила проєкт закону, який дозволяє арештовувати активи російських олігархів та пов’язаних з урядом рф осіб з метою підтримки та відбудови України після війни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті співавторки законопроєкту конгресвумен Ебігейл Спанбергер, передає Укрінформ.

«Двопартійна більшість в Палаті представників США сьогодні проголосувала за ухвалення Закону про арешт активів з метою відбудови України», - зазначається в повідомленні.

Документ передбачає арешт і продаж активів російських олігархів, «аби підтримати подальшу боротьбу України за свободу». За проєкт закону висловилися 417 конгресменів, вісім виступили проти, п’ятеро утрималися.

Читайте також: Світ має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених активів рф – Шмигаль

Документ серед іншого покладає зобов’язання на президента США оголосити надзвичайну ситуацію, що дає змогу розблокувати повноваження федерального уряду конфіскувати кошти або майно росіян, які потрапили під санкції, або іноземців, пов’язаних з урядом рф.

Як повідомлялося, кошти, отримані від продажу російських активів, спрямовуватимуться на відбудову України після війни, гуманітарну допомогу, військову підтримку, забезпечення біженців та переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-