У Палаті представників США сьогодні розглянуть закон про ленд-ліз для України

У Палаті представників США сьогодні розглянуть закон про ленд-ліз для України

Укрінформ
Комітет з правил Палати представників США розгляне у середу, 27 квітня, закон про ленд-ліз для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті комітету.

Зазначається, що Комітет з правил збереться о 14:00 за місцевим часом (о 21:00 за Києвом) у Капітолії, щоб розглянути акт S. 3522 - Закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня Сенат США одностайно ухвалив закон, який дозволяє президенту Джо Байдену використовувати програму ленд-лізу, яку востаннє задіювали під час Другої світової війни, для прискорення відправлення військової техніки та інших поставок в Україну на тлі російського вторгнення.

Документ, відомий як закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передання в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

За процедурою, закон має схвалити Палата представників, після чого закон направлять на підпис президенту США.

Читайте також: Рішення США про ленд-ліз означає, що війна путіна загрожує демократичному світу – Буданов

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-