Війна в Україні: у Відні «бомбардували» яйцями під офісами канцлера і президента

Війна в Україні: у Відні «бомбардували» яйцями під офісами канцлера і президента

Фото, відео
Укрінформ
Українці Відня провели перформанс біля канцелярії канцлера та офісу президента Австрії, "розбомбивши" яйцями з фарбою імпровізовану стіну в нагадування про російські бомби в Україні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Сьогоднішньою акцією ми хотіли нагадати, що в Україні вже 62 дні йде війна. До нас звернулася художниця Христина Хміль, яка запропонувала дуже влучне порівняння, запропонувавши українцям випустити свої емоції за допомогою фарбованих яєць і водночас показати, що вже 62 дні на територію України падають бомби", - заявив організатор акції Андрій Каріоті.

Антивоєнний перформанс у Відні/Фото: Василь Короткий, Укрінформ

У ході заходу було встановлено стіну з картону, а на її тлі – великий квадрат з паперу. Наповненими фарбою яйцями українці жбурляли у квадрат, що нагадувало про бомби, які росіяни вже 62 дні кидають в українські міста і села.

Читайте також: Акція «Фірташа за ґрати» відбулася біля його будинку у Відні

"Цією акцією ми також хотіли показати, що Україна зараз захищає територію Європи та Австрії від того, щоб бомби падали тут. І ось ми бачимо, що єдині бомби, які падають в Австрії – це "бомби" кольорових яєць", - зазначив український активіст.

За результатами перформансу також вийшла імпровізована картина, яка, за словами організаторів, піде в аукціонний дім "Доротеум" і кошти від її продажу будуть направлені на допомогу Україні.

Крім того, у вівторок українці провели пікет під будівлею МЗС Австрії, висловивши свою рішучу незгоду з висловлюванням глави відомства Александера Шалленберга, який раніше поставив під сумнів необхідність надання Україні повноцінного членства в ЄС.

Читайте також: У Відні паркан навпроти посольства росії пофарбували у синьо-жовті кольори

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Збройні сили України, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять спротив російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-