Польща ініціює акцію Stop russia now! для інформування у Європі про злочини рф в Україні

Польща ініціює акцію Stop russia now! для інформування у Європі про злочини рф в Україні

Фото
Укрінформ
Польща розпочинає акцію Stop russia now! ("Зупиніть Росію зараз!"), аби Європа не забувала про війну, яку росія розв’язала проти України.

Про це на пресконференції у Варшаві заявили прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та український медик, жителька Маріуполя Катерина Сухомлинова, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми зустрічаємося тут, щоб ініціювати спеціальну акцію для пробудження сумління. Тому що володимир путін підготував спецоперацію воєнних злочинів і геноциду. Те, що відбувається на вулицях українських міст, сколихнуло наше сумління, але ненадовго. Занадто рано наші партнери у Західній та Південній Європі хотіли б повернутися у колію нормальних відносин (з росією – ред.)”, - підкреслив Моравецький.

Читайте також: В Україні ліквідували вже близько 21 600 російських військових

Він наголосив, що не може бути і мови про повернення до нормальних відносин з рф після того, що вона зробила в Україні.

Акція “Stop russia now!”, яка розпочинається в суботу, полягатиме в тому, що автомобілі з білбордами про війну в Україні об'їжджатимуть міста Заходу і Півдня Європи. Крім того, акція відбуватиметься у соцмережах.

“Сьогодні до різних міст Європи вирушають білборди, акцію буде посилено завдяки соцмережам. Я також поїду до Німеччини та інших країн, щоб весь час нагадувати про те, що зараз відбувається в Україні. Акція проходить під гаслом “Зупиніть Росію зараз!” - підкреслив польський прем'єр-міністр.

Своєю чергою Катерина Сухомлинова, яка декілька тижнів перебувала в заблокованому російськими військами Маріуполі, розповіла про жахіття, з яким стикаються українці. За її словами, кожен день зволікання з рішучими діями з боку Заходу приносить нові страждання та смерть маріупольцям, які ще залишаються в місті, а також усім українцям, які потерпають від агресії рф.

Читайте також: У росії через інтернет набирають чоловіків для «добровольчої місії» у Маріуполі

Сухомлинова закликала Захід діяти швидко і запровадити чергові пакети санкцій проти рф, щоб москва відмовилася від подальших агресивних дій в Україні. Вона також подякувала Польщі за активну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-