Тайвань надасть Україні $8 мільйонів

Тайвань надасть Україні $8 мільйонів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву оголосив про допомогу в розмірі 8 млн дол. США для України.

Як передає Укрінформ, про це він заявив під час відеозв'язку з мером Києва Віталієм Кличком, повідомляє Reuters.

Ву уточнив, що Тайвань надасть 3 мільйони доларів владі Києва та ще 5 мільйонів доларів шістьом українським медичним закладам.

«Влада Тайваню та його народ також стикаються з високою загрозою з боку авторитарного режиму через Тайванську протоку, і тому сприймає нинішню ситуацію, з якою стикається Україна, так, ніби це відбувається з нами самими», - зазначив Ву.

За його словами, Тайвань засудив вторгнення росії в Україну, приєднався до західних санкцій та надав 20 млн дол., які переважно зібрані громадськістю, для українських біженців.

Читайте також: Україна отримала доступ до $1 мільярда Міжнародної асоціації розвитку – Марченко

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи в росії та вихід із спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-