Україна отримала доступ до $1 мільярда Міжнародної асоціації розвитку – Марченко

Україна отримала доступ до $1 мільярда Міжнародної асоціації розвитку – Марченко

Укрінформ
Україна отримала доступ до фінансових ресурсів в 1 млрд доларів Міжнародної асоціації розвитку (IDA).

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Україна вперше отримала доступ до фінансових ресурсів в $1 млрд Міжнародної асоціації розвитку (IDA), що є частиною СБ. Це дозволяє нам продовжувати фінансування соціальних потреб і підтримувати населення в умовах війни», - сказав Марченко.

Він зауважив, що під час зустрічей з керівництвом Світового банку було обговорено можливості подальшого посилення фінансової підтримки України.

За словами міністра фінансів, СБ екстрено відреагували на запит про необхідність посилення фінансової підтримки в умовах повномасштабного вторгнення рф та підготували програму для економічного відновлення України FREE Ukraine.

Марченко від імені України подякував віцепрезидентці СБ у справах регіону Європи та Центральної Азії Анні Б’єрде, регіональному директорові Світового банку у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Арупу Банерджі та усій команді Світового Банку за підтримку.

Читайте також: Списання та реструктуризація боргів Україні не потрібні - Марченко

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав зі Світовим банком угоду про надання Україні гранту в розмірі 88,5 млн євро. Світовий банк оцінив фізичний збиток України від російського вторгнення у 60 мільярдів доларів.

Фото: Sergii Marchenko/fb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-