Українські рятувальники отримали чергову допомогу від Франції

Українські рятувальники отримали чергову допомогу від Франції

Фото, відео
Укрінформ
У Києві в п’ятницю, 22 квітня, відбулася церемонія передачі другого пакету допомоги для Державної служби з надзвичайних ситуацій від Французької Республіки.

Про це пресслужба ДСНС повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На території 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста сертифікат на 23 одиниці пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки і обладнання рятувальникам передав Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен», - поінформували українські рятувальники.

Посол Франції зазначив, що цей вантаж вартістю понад 1,7 мільйона євро та вагою більше 50 тонн було зібрано усіма громадами Франції. Уточнюється, що конвой був сформований у тісній співпраці з українською стороною та повністю відповідає потребам.

Дипломат підкреслив, що Франція залишається надійним партнером України у цей важкий час і невдовзі українським рятувальникам буде передано третю частину необхідної допомоги.

Зі свого боку заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян підкреслила, що рятувальники поряд з буденною роботою із забезпечення безпеки громадян працюють над ліквідацією негативних наслідків воєнного часу, зокрема — розмінуванням. «Ми розуміємо, що це робота на декілька років, саме тому закликаємо наших партнерів до допомоги», - сказала вона.

Заступник голови ДСНС Сергій Трегубенко подякував Франції за надану допомогу і зазначив, що цей жест солідарності від справжніх друзів є дуже важливим для рятувальників у такий важкий час.

ДСНС отримала від Франції другий пакет допомоги на суму понад €1,7 млн / Фото: ДСНС

«Ми всі добре знаємо, у яких умовах доводиться зараз працювати нашим підрозділам. Увесь світ бачить, на що російські найманці перетворили наші пожежні частини, як розграбували та знищили нашу техніку», - сказав він.

Читайте також: Франція доправила рятувальну та пожежну техніку на кордон з Україною

За даними ДСНС, з початку повномасштабної війни російські загарбники знищили 116 одиниць пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки, ще 204 одиниці вкрали.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня українські рятувальники отримали 27 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки з Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-