Франція доправила рятувальну та пожежну техніку на кордон з Україною

Франція доправила рятувальну та пожежну техніку на кордон з Україною

Укрінформ
Другий конвой пожежної та рятувальної техніки у кількості 24 автомобілів та 50 тонн обладнання прибув на румунський кордон з Україною в рамках гуманітарної допомоги Франції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агентство Agerpres.

Зазначається, що черговий транш гуманітарної допомоги був наданий за сприяння міністерства внутрішніх справ Франції, міністерства Європи та закордонних справ Франції, а також у співпраці з французьким посольством в Україні.

У рамках допомоги в гуманітарний хаб у румунському місті Сучава прибуло 12 пожежних автомобілів, 12 автомобілів аварійно-рятувальних служб та 50 тон обладнання, в тому числі високотехнологічних засобів для пошукових та рятувальних операцій і пожежного обладнання.

«Ми проїхали 2 500 кілометрів з Парижа через п’ять країн та сьогодні доставили у гуманітарний хаб у Сучаві пожежне, рятувальне обладнання для українських колег… Ми захоплюємося мужністю українських вогнеборців у цій ситуації і сподіваємося, що допомога у вигляді автомобілів та обладнання допоможе їм у роботі», - зазначив очільник місії Дідьє Талбот.

Придбати відповідні засоби стало можливим у тому числі завдяки місцевим французьким органам влади та локальним організаціям і організованим кампаніям зі збору коштів для допомоги українцям.

Читайте також: Франція намагається переконати партнерів у необхідності ембарго на імпорт нафти з рф

Як повідомляється, транспортні засоби далі будуть доставлені в Україну українською стороною.

Перший конвой французької допомоги прибув на румунський кордон з Україною 26 березня. Тоді Франція передала Україні 11 пожежних машин, 16 автомобілів швидкої допомоги та 23 вантажівки з 49 тонами медичного та рятувального обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-