У Празі замінили таблиці на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв

У Празі замінили таблиці на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв

Фото
Укрінформ
Мер Праги Зденєк Гржіб, мер району Праги 6 Ондржей Коларж і посол України в Чехії Євген Перебийніс взяли участь у заміні навігаційних таблиць на вулиці, нещодавно перейменованій на Українських Героїв.

Про це українське диппредставництво повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, замінена табличка на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв, на якій розташовані консульство та посольство рф. Нова табличка також з'явилася на мосту, який тісно прилягає до консульського відділу країни-окупанта - споруда тепер має ім'я Героя України Віталія Скакуна, який загинув під час підриву Генічеського мосту для зупинення просування російської танкової колони.

«Це також важливий символічний крок, яким Чехія дає чітко зрозуміти офіційним структурам росії, що стоїть на боці України й підтримує її боротьбу з окупантом», - прокоментував рішення мерії Праги посол Перебийніс.

У Празі замінили таблиці на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв / Фото: Embassy of Ukraine in Prague

Він подякував усім причетним до цієї ініціативи та її реалізації.

Читайте також: У Дніпрі перейменували близько 30 вулиць, назви яких були пов’язані з рф

Ідею про перейменування частини вулиці Коруновачної, на якій розташоване посольство росії, подала мерія району Праги 6. Міські депутати підтримали пропозицію мера Коларжа і проголосували за перейменування частини вулиці на Українських Героїв, а мосту, що до неї прилягає, - на міст Віталія Скакуна.

Як повідомлялося, 27 лютого 2020 року влада Праги перейменувала площу Під каштанами, на якій раніше було зареєстроване російське посольство, на площу Бориса Нємцова. Тоді росіяни змогли змінити офіційну адресу завдяки тому, що другий вихід із посольського комплексу був на Коруновачну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-