Німеччина обіцяє Україні €37 мільйонів на відбудову після війни

Німеччина обіцяє Україні €37 мільйонів на відбудову після війни

Укрінформ
Німеччина планує надати Україні 37 млн ​​євро на реконструкцію зруйнованої інфраструктури та домівок під час російської загарбницької війни.

Про це сказала міністр розвитку та економічної співпраці ФРН Свенья Шульце в інтерв'ю виданню Augsburger Allgemeine, передає Укрінформ.

«Україна терміново потребує житла для мільйонів внутрішньо переміщених осіб і потребує неушкодженої електромережі. Німецьке співробітництво в галузі розвитку може допомогти тут у короткостроковій перспективі. Моє міністерство перерозподілило кошти на це через програму надзвичайних ситуацій», - поінформувала міністр.

Уточняється, що на будівництво української електромережі виділено 22,5 млн євро, на житло - 12,4 млн. На медичне обладнання передбачено 2 мільйони євро.

Читайте також: Відбудова України коштуватиме щонайменше $600 мільярдів - Шмигаль

«Відбудова України буде великим викликом, який вимагатиме солідарності багатьох. Добре, що міжнародне співтовариство вже займається цим завданням», - додала Шульце, яка взяла участь у конференції Світового банку.

Світовий банк спочатку був створений для відновлення Європи після Другої світової війни – тепер він може допомогти Україні в цьому, зауважила політик.

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Сергій Марченко підписав зі Світовим банком угоду про надання Україні гранту в розмірі 88,5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-