Шмигаль: Україні потрібна допомога для підтримки переселенців та розмінування

Шмигаль: Україні потрібна допомога для підтримки переселенців та розмінування

Укрінформ
Україна потребує фінансової допомоги для підтримки внутрішньо переміщених осіб, а також для розмінування територій.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочого візиту до Вашингтона, де провів зустріч зі спікером Палати представників Ненсі Пелосі та членами Конгресу США, передає Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

«Україна потребує фінансової допомоги для підтримки внутрішньо переміщених осіб і переселенців, а також у процесі розмінування наших територій. Важливо так само підтримати людей, які перебувають поблизу або в зоні бойових дій. Потрібно консолідувати зусилля партнерів для допомоги їм», - сказав Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що Україна 56 днів стримує агресора у повномасштабній війні і протягом цього часу відчуває значну підтримку від Сполучених Штатів. За його словами, водночас необхідно нарощувати санкційний тиск на росію, аби змусити її припинити війну, та зупинити створення нею криз у демократичних державах.

Читайте також: Відбудова України коштуватиме щонайменше $600 мільярдів - Шмигаль

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебуває з робочим візитом у США. Глава уряду України бере участь у засіданні міністерського рівня в рамках The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Шмигаль також проводить зустрічі з представниками Конгресу, керівниками міжнародних фінансових та гуманітарних організацій, міністрами США.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-