Президент утворив Національну раду з відновлення України

Президент утворив Національну раду з відновлення України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський утворив Національну раду з відновлення України від наслідків війни.

Відповідний указ №266/2022 опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Утворити Національну раду з відновлення України від наслідків війни», - ідеться в документі.

Кабінету Міністрів доручено у двотижневий строк визначити орган, що здійснюватиме інформаційно-аналітичне забезпечення роботи Ради.

Згідно із затвердженим персональним складом Ради її співголовами стали Прем’єр-міністр та керівник Офісу Президента. Крім них, до складу Ради увійшли віцепрем’єр-міністри та міністри, заступники очільника ОП, секретар РНБО, голова НБУ та голови комітетів Верховної Ради.

У положенні зазначається, що Рада є консультативно-дорадчим органом при Президентові, її основними завданнями є розроблення плану заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України; визначення та напрацювання пропозицій щодо пріоритетних реформ, а також підготовка стратегічних ініціатив, проєктів нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення країни у воєнний і післявоєнний періоди.

Читайте також: За 57 днів повномасштабної війни ЗСУ звільнили понад тисячу населених пунктів - Зеленський

Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів подав на розгляд Президента проєкти указів про створення Фонду відновлення України та Національної ради з відновлення країни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-