Данія виділяє $90 мільйонів на зброю для України

Данія виділяє $90 мільйонів на зброю для України

Укрінформ
Данія виділила 90 млн доларів на зброю для України, яка бореться із повномасштабною російською агресією.

Про це заявила прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на спільному зі своїм іспанським колегою та Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я інформую вас, пане Президенте, сьогодні про нові значні внески, включаючи майже 600 данських крон, тобто майже 90 млн доларів США, на зброю. Це робить загальний данський військовий внесок більшим ніж 1 млрд крон (близько 146 млн доларів – ред.)», - сказала вона.

За її словами, допомога стосуватиметься і розмінування. Також очільниця данського уряду зазначила, що варто займатися відновленням територій для повернення людей до місць, де вони прожили своє життя.

«Ми хочемо разом з вами вимостити шлях до реконструкції України, особливо у місцях, де ви змогли відбити росіян», - сказала Фредеріксен.

Читайте також: Іспанія відправила Україні нову партію військової допомоги

Премʼєр також підкреслила, що від початку Данія надавала значну підтримку Україні, включно з політичною, фінансовою і військовою.

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Іспанії і Данії Педро Санчес та Метте Фредеріксен, які прибули у четвер в Україну, відвідали зруйновану росіянами Бородянку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-