У Зальцбурзі віддали готель під потреби переселенців з України

У Зальцбурзі віддали готель під потреби переселенців з України

Укрінформ
У колишньому готелі Austria Trend поблизу аеропорту Зальцбурга, основним власником якого є страхова компанія Wiener Städtische Versicherung, безплатно прийняли 332 біженців з України – орієнтовно до кінця року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійський суспільний телерадіомовник ORF.

"Так буде принаймні до осені або до кінця року. Далі будівлю буде повністю відремонтовано, а потім вона знову використовуватиметься як готель", - повідомив керівник відділення Wiener Städtische у Зальцбурзі, почесний консул України Мартін Панош.

За його словами, на жаль, страхова компанія, яка також присутня в Україні, не зможе довго надавати житло для українців, які були змушені виїхати з країни через війну.

Раніше Austria Trend приймав гостей до пов’язаного з пандемією коронавірусу карантину. Після цього власники вирішили зробити в ньому ремонт. Але через війну в Україні прийнято рішення прийняти у будівлі вимушених переселенців. Наразі в готелі є близько 120 вільних ліжок.

Читайте також: Майже 1,5 мільйона людей офіційно зареєструвалися як переселенці – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до даних Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), станом на 19 квітня, понад 5 мільйонів людей виїхали з України через війну, яку розв’язала російська федерація.

Більшість поїхала до Польщі – понад 2,8 млн людей. До Румунії виїхали понад 757 тис. осіб, у росії опинилися – понад 549 тис., до Угорщини прибули – 471 тис., Молдови – понад 426 тис., Словаччини – більш як 342 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-