За місяць у модульних містечках розселять 5 тисяч вимушених переселенців – Чернишов

За місяць у модульних містечках розселять 5 тисяч вимушених переселенців – Чернишов

Укрінформ
За підтримки уряду Польщі за наступний місяць в Україні облаштують модульні містечка для п’яти тисяч осіб, які втратили житло через бойові дії.

Про це після відкриття першого модульного містечка у Львові під час пресбрифінгу повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, передає кореспондент Укрінформу.

«Держава та уряд працюють над розміщенням ВПО. Наш наступний фокус на реалізації модульних містечок в постраждалих регіонах - Київська, Чернігівська, Сумська області. Загалом наша мета і можливість, яку ми погодили з нашими польськими партнерами, це розміщення у подібних об’єктах 5000 людей за наступний місяць. В таких містах, як Бородянка, Буча, Чернігів, а особливо його передмістя, яке дуже постраждало, Охтирка, Тростянець і багато інших», - зазначив Чернишов.

Перше модульне містечко, яке відкрили у Львові, передбачає поселення 350 осіб, йдеться про тимчасове розміщення. Тут житимуть внутрішньо переміщені особи зі сходу України – це жінки, літні люди, діти, а також студенти, які евакуювалися на захід. Наразі Польща передала до Львова три модульних містечка, де можуть поселитись понад 1000 людей. Кожне містечко має житлові модулі, санвузли з туалетом і душем, світло, опалення, розетки та базові меблі.

На відкритті був присутній польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, який наголосив, що Польща побудує модульні містечка в Україні щонайменше для 20 тисяч українців, які змушені були покинути свої домівки, рятуючись від російської агресії.

Чернишов додав, що також в Україні реалізуються й інші програми розміщення українців, які втратили дім. Уряд планує відбудову та будівництво житлового фонду.

Читайте також: Підтримка переселенців: Мінрегіон і УВКБ ООН підписали угоду про співпрацю

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у ході відкриття контейнерного містечка для внутрішньо переміщених українців у Львові закликав Європейський Союз надати Україні усіляку підтримку для протидії російській агресії, зокрема, запустити роботу Фонду солідарності з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-