Віцеканцлер ФРН закликає збільшити поставки зброї Україні

Віцеканцлер ФРН закликає збільшити поставки зброї Україні

Укрінформ
Віцеканцлер ФРН, міністр економіки Роберт Габек вважає за необхідне збільшити Німеччиною поставок зброї Україні, включно з важкою.

Про це він заявив в інтерв’ю виданням «Funke Mediengruppe», найбільшим з яких є Westdeutsche Allgemeine Zeitung, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми взяли на себе зобов’язання: має бути більше зброї. Ми не можемо залишити Україну саму у війні. Вона також бореться за нас. Україна не повинна програти, путін не повинен перемогти», – заявив Габек.

Водночас, на його думку, у питанні постачання Україні важкої зброї (танків, артустановок тощо) Німеччина має бути обережною, аби не стати ціллю для рф. У цьому зв'язку політик виключив можливість надання ЗСУ важких танків або винищувачів.

«Звичайно, жорстокість війни означає також, що потрібно збільшувати кількість і якість поставок зброї. Але ми обговорюємо це з нашими європейськими партнерами та партнерами по НАТО», – зазначив міністр.

За його словами, все, що міг надати зі своїх запасів Бундесвер, аби не послабити власну обороноспроможність, було надано. Водночас влада веде постійні перемовини з представниками промисловості щодо виробництва зброї безпосередньо на замовлення української сторони.

Відповідаючи на запитання, чи надасть Мініекономіки експортний дозвіл концерну Rheinmetall, готовому надати Україні бойові танки Leopard 1, Габек заявив, що наразі ці машини «не готові до використання, їх треба допрацювати», що потребуватиме кількох місяців.

Коментуючи позицію Німеччини у питанні щодо запровадження ембарго на імпорт російського газу, Габек запевнив, що Берлін працює над тим, щоб стати незалежним від викопного палива з рф, але негайне газове ембарго поставило б під загрозу соціальний мир у Німеччині. Міністр знову знову закликав жителів ​​країни економити енергію.

Читайте також: Депутати Бундестагу критикують Шольца за нерішучість

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський закликав пришвидшити постачання зброї для України.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-