Ексдепутат Латвії, який захищає Україну, захоплений згуртованістю та бойовим духом українців

Ексдепутат Латвії, який захищає Україну, захоплений згуртованістю та бойовим духом українців

Укрінформ
Латвійський експарламентар Юріс Юрашс, який вирушив добровольцем захищати Україну, служить у батальйоні «Карпатська Січ», де виконує широке коло завдань.

Про це повідомляє латвійський національний мовник LSM, повідомляє Укрінформ.

«Я дуже багато речей роблю. Починаючи з того, що я один із членів розвідгрупи, ми плануємо, реалізуємо різні операції. Паралельно займаюсь багатьма питаннями організаційного характеру. Я відповідальний за формування підрозділу іноземців, я відповідальний за багато різних питань постачання, необхідного для нашого батальйону», — сказав Юрашс.

За його словами, багаторічний досвід роботи в Бюро із запобігання та боротьби з корупцією (KNAB) допомагає при плануванні та координуванні виконання різних завдань.

Експарламентарій висловив захоплення згуртованістю та бойовим духом українського народу, який дає відсіч загарбникові.

Юрашс пояснив, чому відчув необхідність поїхати добровольцем. Йому здалося, що він вичерпав можливості, які були в Латвії для допомоги Україні, хотілося «внести якийсь реальний внесок, щоб ми якомога швидше впоралися з ворогом».

Експарламентарій каже, що перебуватиме в Україні так довго, наскільки відчуватиме, що потрібний тут і може чимось допомогти.

Юріс Юрашс закінчив Латвійську поліцейську академію, кілька років очолював відділ у Бюро із запобігання та боротьби з корупцією. З 2018 року – депутат латвійського Сейму від Нової консервативної партії, навесні 2020 року став головою юридичної комісії Сейму Латвії, а також очолив парламентську фракцію НКП.

14 березня стало відомо, що Юрашс здав депутатський мандат, щоб стати до лав захисників України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-