Франція надасть Україні додаткове військове обладнання

Франція надасть Україні додаткове військове обладнання

Уточнено
Укрінформ
Франція надасть Україні додаткове військове обладнання до вже наданої раніше допомоги на 100 млн євро.

Як повідомила у Твітері міністр оборони Франції Флоранс Парл, вона сказала про це своєму українському колезі Олексію Резнікову, передає Укрінформ.

"Після нових українських запитів я оголосила своєму колезі, що Франція надасть додаткові військові можливості до вже наданих 100 млн євро у вигляді обладнання", – зазначила Парлі.

Вона додала, що Франція з самого початку була поруч з українським народом. "Ми провели поставки на понад 100 млн євро військової техніки та працювали над тим, щоб виділити 1,5 млрд євро від ЄС, аби допомогти Україні захистити себе. Це її право. Це її безпека. А також наша", – зауважила Парлі.

За її словами, успіхи, зафіксовані на півночі країни, показують, що ці зусилля приносять результат.

Читайте також: Франція збирає докази російських воєнних злочинів в Україні - Макрон

Як повідомлялося, Міністерство фінансів Франції оприлюднило детальний список російських активів на суму 23,7 млрд євро або 25,6 млрд дол., які були заморожені внаслідок вторгнення Росії в Україну.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури та житлові будинки в українських містах і селах.

Фото: Panoramic/ZUMAPRESS.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-