Єврокомісія виділила €9 мільйонів для підтримки ментального здоров’я українських біженців

Єврокомісія виділила €9 мільйонів для підтримки ментального здоров’я українських біженців

Укрінформ
Європейська Комісія мобілізувала 9 мільйонів євро з бюджетної програми EU4Health для надання цілеспрямованих послуг біженцям з України з підтримки їх ментального здоров’я.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на сайті Єврокомісії.

“Брудна російська агресія проти України породила жахи та шрами війни. Вона примусила мільйони безневинних людей, серед яких багато дітей та найбільш вразливих верств, покинути свої домівки, все своє попереднє життя та майно, та вступити на шлях невизначеності. Ми маємо надати змістовну ментальну та психологічну підтримку всім, хто її потребує.

Це додаткове фінансування допоможе нашим партнерським організаціям швидко надати таку допомогу. Це є конкретним прикладом нашої підтримки на адресу біженців з України, які почали відновлювати своє життя», - зазначила з цього приводу Єврокомісар з питань здоров’я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес.

Читайте також: Єврокомісія готує шостий пакет санкцій проти рф, який включає обмеження щодо нафти

Допомога Єврокомісії буде спрямована на надання негайної допомоги у сфері ментального здоров’я та посттравматичних послуг. Зокрема, додаткове фінансування дозволить організаціям Червоного Хреста та неурядовим установам підтримати діяльність відповідного медичного персоналу. Це включатиме надання невідкладної психологічної допомоги, діагностику, надання посттравматичної психологічної підтримки та надання консультацій для біженців рідною мовою.

Як вже повідомлялося, війна примусила понад 4 мільйонів українців, переважно, жінок і дітей, шукати порятунку від путінських ракет і бомб на території країн Євросоюзу. Для допомоги цим людям Європейський Союз вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту.

Вона надає біженцям з України можливість спрощеного в’їзду на територію ЄС, право на проживання, пакет базових соціальних послуг, включаючи охорону здоров’я та освіту, а також право на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-