У Нью-Йорку дружини дипломатів ООН розмальовували писанки на знак підтримки України

У Нью-Йорку дружини дипломатів ООН розмальовували писанки на знак підтримки України

Фото
Укрінформ
Дружини дипломатів ООН напередодні великодніх свят узяли участь у воркшопі з писанкарства на знак солідарності з Україною

Про це повідомляє власний кореспондент України у Нью-Йорку.

Близько тридцяти членкинь Клубу дружин дипломатів ООН зібралися у вівторок у Постпредстві України, де під керівництвом нью-йоркської етнографістки й писанкарки Софії Зелик розписували великодні яйця.

«Доки люди розписують яйця, доти існує світ, - зазначила Зелик. - Так каже давня українська легенда. Якщо вони припинять це робити, прийде зло й усе поглине. Зло вже об’явилося, і ми знаємо його ім’я, але людство не дасть йому поглинути Україну і світ».

Читайте також: Кошти на допомогу українцям: коломийський музей отримав срібну монету-писанку з Канади

Вона продемонструвала, як наносити візерунки на яйця з використанням писачка (інструменту для писанкарства), воску та барвників.

Проведенню заходу сприяла активна участь постпредства Литви та особиста допомога дружини литовського постпреда Рути Палаускене. 

У Нью-Йорку дружини дипломатів ООН розмальовували писанки на знак підтримки України // Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Як пояснила президентка клубу Андреа Млинарова, дружина постпреда Словаччини, участь в акції взяли представниці різних конфесій та релігій – християнства, юдаїзму, мусульманства.

«Бо всі ми вражені тим, що чинить росія в Україні. Словаччина нині активно підтримує Україну, хоча в нас було досить сильне проросійське лобі. Але війна все змінила. Словаки уявили себе на місці українців», - сказала вона кореспонденту Укрінформу.

Читайте також: Швеція і Польща проведуть у травні конференцію для збору коштів на підтримку України

За словами Зелик, результати воркшопу будуть розміщені в спеціальній інсталяції в Українському інституті Америки на Мангеттені, де проходить виставка писанок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-