Ми протистоїмо російському впливу у Південній Кореї - посол

Ми протистоїмо російському впливу у Південній Кореї - посол

Укрінформ
У Південній Кореї дуже відчуваються російські наративи, але представники України протистоять цьому.

Про це сказав в ефірі українських телеканалів посол України у Південній Кореї Дмитро Пономаренко, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, наразі політика правлячої партії і діючого президента, термін перебування якого на цій посаді закінчується, орієнтована на північ і включає безпосередньо росію.

«Це і побудова залізничних колій через рф до Європи, це і отримання енергоресурсів з росії. Наразі цей вплив дуже відчутний, економічна зав’язка на росію дуже суттєва. Також присутні російські наративи через ЗМІ. Ми розуміємо це і протистоїмо цьому всьому. За цей місяць ми зробили дуже багато для того, щоб змінити думку політикуму (Південної Кореї – ред.), думку їхнього суспільства і показати їм ситуацію такою, яка вона є», - сказав він.

Читайте також: Звернення Зеленського мало колосальний ефект у Південній Кореї - посол

Також дипломат подякував українській громаді у Південній Кореї, яка дійсно згуртувалася на підтримку України. «Ми проводимо щонеділі мітинги перед російським посольством, залучені вже і міжнародні організації, багато гуманітарних організацій», - уточнив посол.

Говорячи про корейські корпорацій, особливо великі, посол зауважив, що за обсягами фінансових ресурсів вони перевершують деякі країни у рази. «Наразі більшість корейських корпорацій з розумінням ставляться до того, що уряд Південної Кореї приєднався до міжнародних санкцій, вони призупинили роботу в росії. Призупинилася робота заводів Hyundai у Санкт-Петербурзі, торгівля Самсунг, LG», - додав він.

Читайте також: Samsung зупинив постачання техніки до РФ та виділив Україні $6 мільйонів допомоги

Окремо Пономаренко зазначив, що у рф ще працюють деякі корейські продукти, такі як Samsung Pay - він продовжує роботу у рф як засіб для перерахування певних коштів. «Ми над цим працюємо. Я проводжу зустрічі у цих компаніях, ми звертаємося через органи влади щодо приєднання Південної Кореї не тільки до основних міжнародних санкцій, а й щодо застосування (південнокорейськими корпораціями – ред.) своїх санкцій для того, щоб бізнес Південної Кореї припиняв роботу у росії. Робота йде, і достатньо потужна», - зауважив посол.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський під час виступу у парламенті Південної Кореї закликав світ запровадити ще більше санкцій проти росії, аби змусити країну-агресора зупинити війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-