МВС Ізраїлю та посольство України досягли домовленостей щодо статусу біженців

МВС Ізраїлю та посольство України досягли домовленостей щодо статусу біженців

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю дало позитивну відповідь посольству України щодо працевлаштування та базового соціального страхування для українських біженців.

Про це повідомило у Фейсбуці посольство України в Ізраїлі, передає Укрінформ.

Українське диппредставництво поінформувало про низку домовленостей, досягнутих на зустрічі посла Євгена Корнійчука та міністра внутрішніх справ Ізраїлю Аєлет Шакед щодо статусу громадян України в цій державі на час воєнних дій.

«Отримано позитивну відповідь ізраїльської сторони щодо надання дозволів на працевлаштування для українців, які приїхали до Ізраїлю напередодні повномасштабного російського вторгнення та змушені були залишитись, а також тих, хто в’їхав до Ізраїлю після 23 лютого», - зазначають у посольстві.

Крім того, ці категорії громадян матимуть змогу отримати базове соціальне страхування.

Також було отримано принципову згоду МВС Ізраїлю на видачу дозволів на в’їзд сім’ям українських громадян, які легально перебувають в у країні за робочими візами.

Читайте також: Ізраїль відправляє в Україну шість літаків з гуманітарною допомогою

Водночас наголошується, що посольство надалі не згодне з принципом застосування квот та будь-яких інших обмежень на в'їзд до Ізраїлю українців, переважно жінок та дітей, на запрошення друзів-громадян Ізраїлю, які готові надати українцям прихисток на тлі російської агресії.

Як повідомлялося, 11 квітня посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський заявив, що його країна однозначно на боці України у війні проти росії, і жодних розбіжностей щодо цієї позиції не повинно бути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-