Литва відновить навчання українських військових роботі із західною технікою

Литва відновить навчання українських військових роботі із західною технікою

Укрінформ
Литва планує найближчим часом організувати навчання для українських військових, аби допомогти їм підготуватися до роботи із західною технікою

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на командувача Литовської армії генерала Валдемараса Рупшіса.

«Для досягнення максимального результату найближчим часом організуємо навчання для українських військових тут у Литві… Ми готові тренувати їх інструкторів, щоб підготувати їх до роботи з технікою, якою ми самі керуємо, з тим військовим обладнанням, технікою чи зброєю, яка є, це ті знання, які необхідні для управління операціями в Україні», – сказав Рупшіс.

Читайте також: Українські військові вперше вразили ціль з британського Starstreak

Це питання було окремо обговорено ним із начальником штабу армії США Джеймсом Чарльзом МакКонвіллом, який зараз перебуває в Литві.

Рупшіс також нагадав, що «вже майже два місяці Україна воює не лише за свою безпеку, а й за безпеку та демократію усієї Європи».

Раніше, напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну, військових інструкторів країн НАТО було виведено з України. Також було скасовано тренування українських військових у країнах НАТО.

Читайте також: Ворог намагається прорвати оборону ЗСУ у трьох областях на сході України

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації з 24 лютого по 9 квітня втратили в Україні орієнтовно 19 300 особового складу, 722 танки, 1911 бойових броньованих машин, 342 артилерійські системи, 108 РСЗВ, 55 одиниць засобів ППО, 152 літаки та 137 гелікоптерів. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Фото: Delfi 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-