Естонія передала Україні гумдопомогу для відновлення електроліній

Естонія передала Україні гумдопомогу для відновлення електроліній

Фото
Укрінформ
Естонія відправила до України гуманітарну допомогу для забезпечення безперебійної роботи електроенергетичних систем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті  міністерства економіки та комунікацій Естонії.

Партія гуманітарного вантажу була укомплектована державою спільно з Естонською асоціацією підрядників з електротехніки (EETEL). Свій внесок у допомогу Україні зробили компанії Enersense, Onninen, Ensto.

За участю естонського МЗС до України було відправлено партію вагою понад 10 тонн, що складається з алюмінієвих проводів для ліній електропередач, контрольних кабелів та іншого приладдя, яке використовується у повітряних лініях електропередач.

Читайте також: Естонія повністю припинить імпорт російського газу до кінця 2022 року

За словами міністра економіки та інфраструктури Тааві Ааса, Естонія надає всю можливу допомогу Україні, яка зазнала нападу росії. Ідеться про відновлення серйозно постраждалої від військових дій інфраструктури, зокрема ліній електропередач.

Генеральний директор EETEL Каарел Янес подякував активним компаніям Асоціації, які відгукнулися на запрошення. «Я також закликаю підприємців інших сфер та організації, які їх об'єднують, максимально допомогти Україні. Жорстокі кадри геноциду агресора останніми днями підкреслюють, що внесок від усіх нас дуже важливий. Інакше наслідки можуть бути набагато гіршими, ніж сьогоднішні труднощі з поставками або зростання цін», - наголосив Янес.

Читайте також: Естонія передала Україні нову партію зброї

24 лютого президент рф путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Невдовзі після початку війни росія розпочала цілеспрямовану руйнацію інфраструктури українських населених пунктів.

Фото: Ott Silluke, Enersense AS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-