Британія має намір лібералізувати торгівлю з Україною і допомогти з розмінуванням – Джонсон

Британія має намір лібералізувати торгівлю з Україною і допомогти з розмінуванням – Джонсон

Укрінформ
Велика Британія хоче лібералізувати торгівлю з Україною, щоб допомогти з економічним становищем, а також сприяти розмінуванню територій. 

Про це заявив Прем`єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на спільній пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо лібералізувати торгівлю з Україною, аби підтримати ваше економічне становище. Ячмінь та інша сировина. Існують речі, якими нам варто займатися», - сказав він.

Також Джонсон заявив про бажання допомогти Україні з розмінуванням задля того, щоб «позбутися жорстоких пасток, які залишила після себе російська армія».

Читайте також: Лондон надаватиме Києву будь-яку можливу підтримку через агресію путіна – Джонсон

Водночас він підкреслив, що ця війна дала ясність бачення майбутнього України для Британії та інших партнерів, і вони нададуть обладнання, технології, ноу-хау та розвіддані.

«Щоб Україна була настільки укріпленою і захищеною, що Україну ніколи не зацькують, ніколи не шантажуватимуть і не погрожуватимуть у такий спосіб», - наголосив Прем`єр-міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що візит очільника британського уряду Бориса Джонсона до Києва, який відбувся 9 квітня, не був спонтанним, а розмова з Президентом вийшла насиченою та конструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-