Відомі українці долучаються до флешмобу #НамПотрібнаЗброя

Відомі українці долучаються до флешмобу #НамПотрібнаЗброя

Відео
Укрінформ
Відомі українці митці, зокрема акторка і телеведуча Даша Трегубова, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, маленька українська акторка Поліна Громова долучилися до флешмобу #НамПотрібнаЗброя, під час якого декламують українською вірша польського поета Збігнєва Ясінського «Нам потрібна зброя».

Акція має на меті привернути увагу до необхідності надання допомоги Україні зброєю для протидії повномасштабній російській агресії, передає Укрінформ із посиланням на посольство України в РП.

“Україні як ніколи потрібен ваш рішучий голос у справі надання нашим військовим зброї, необхідної для оборони нашої країни і безпеки Європи! Приєднуйтесь до нас, декламуйте цю поезію, в перекладі Сергія Жадана або в оригіналі. Публікуйте відео у своїх профілях у соціальних мережах, додаючи хештег #ŻądamyAmunicji #НамПотрібнаЗброя #WeNeedAmmunition”, - зазначають у диппредставництві.

Український письменник Сергій Жадан переклав українською відомий вірш-заклик «Нам потрібна зброя» (Żądamy amunicji), який польський поет Збігнєв Ясінський написав в 1944 році під час Варшавського повстання проти нацистів.

“Друзі, всі, хто сьогодні підтримує Україну, хто стежить за трагедією, що розгортається нині посеред Європи – зрозумійте просту річ: ми вдячні за кожне слово підтримки, за кожен жест солідарності, для нас це дійсно важливо. Але найбільше, що необхідне нині українцям, аби вижити та залишитись собою – це зброя”,- підкреслив Жадан.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні 8 квітня, що будь-які відмовки та зволікання з наданням необхідної зброї Україні означатиме бажання світових політиків допомогти російському керівництву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-