Джапарова та заступник генсека ООН обговорили посилення гуманітарної допомоги

Джапарова та заступник генсека ООН обговорили посилення гуманітарної допомоги

Фото
Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова зустрілася із заступником генерального секретаря ООН з гуманітарних питань – координатором надзвичайної допомоги Мартіном Гріффітсом.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає Укрінформ.

Зазначається, що Джапарова довела до співрозмовника інформацію про гуманітарну ситуацію в Україні через війну росії проти українського народу. Зокрема, про майже вщент знищені загарбником міста України, цілеспрямоване вбивство російськими загарбниками мирних мешканців, що супроводжується вчиненням воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Перша заступниця міністра подякувала ООН за вже надану гуманітарну допомогу для цивільного населення, що зазнає страждань від російської агресії. Вона висловила сподівання на збільшення об’ємів гуманітарної допомоги ООН та її більш оперативної доставки людям, які найбільше цього потребують.

Джапарова також засудила примусове переселення українців до росії, що відбувається в тимчасово захоплених росією населених пунктах, та закликала ООН робити більш рішучі кроки задля припинення цих протиправних дій та якнайшвидшого повернення українців до безпечних місць в Україні.

Своєю чергою Гріффітс позитивно відзначив роботу уряду України щодо забезпечення гуманітарних коридорів та припинення війни. Він також заявив, що був шокований злочинами росії проти людяності, які на власні очі побачив у Бучі та Ірпені.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 7 квітня Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 1563 випадки загибелі та 2213 поранень цивільного населення України від початку російського повномасштабного вторгнення.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-