У Брюсселі українські активісти вимагали від ЄС припинити імпорт російських нафти та газу

У Брюсселі українські активісти вимагали від ЄС припинити імпорт російських нафти та газу

Фото, відео
Укрінформ
У Брюсселі біля будівлі Європейської Ради відбулася показова акція, під час якої українські активісти вимагали від представників країн ЄС посилити санкції проти росії, щоб вони могли зупинити путніську «машину війни», яка сіє в Україні смерть, насильство та руйнування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні вийшли на вулиці Брюсселя, під будинок Ради ЄС, щоб заявити всім, хто там буде збиратися, що вже досить. Санкції ви ввели недостатні. Ми не хочемо чекати наступної Бучі, наступного Маріуполя, наступного Ізюма або Харкова. Досить! Зупиніть росію, зупиніть вбивства українців та геноцид українського народу. Ви робите недостатньо. Вам треба, нарешті, прокинутися, щоб росія заплатила дуже високу економічну, політичну, соціальну та культурну ціну за те, що вона робить зараз в Україні», – повідомила Укрінформу одна із учасниць акції на ім’я Яна.

Учасники акції провели показові дії: активісти зі зв’язаними руками лягли біля входу у будівлю Європейської Ради, символізуючи мирних людей, що були вбиті російськими загарбниками у Бучі, у Гостомелі, у Бородянці, та в інших містах та селищах України.

Учасники акції звернулися до європейських політиків із головною вимогою – припинити імпорт російського газу і нафти, які залишаються головним джерелом для фінансування путінської машини війни. Ці слова і дії були адресовані постійним представникам країн ЄС на рівні послів, які минулої середи обговорювали новий, п’ятий пакет, санкцій проти російської федерації за її неспровоковану та безпідставну війну проти України, за численні воєнні злочини російських загарбників проти мирного населення.

Акція на підтримку санкцій ЄС проти росії в Брюсселі / Фото: Дмитро Шкурко, Укрінформ

Читайте також: Сенат США підтримав закон про ленд-ліз для України

Як повідомлялося, 6 квітня Рада постійних представників ЄС підтримала новий пакет санкцій проти росії як країни-агресора. Нові обмежувальні заходи, після їх затвердження на рівні Ради ЄС, будуть поширені на більшу кількість осіб та установ, що є причетними до брутальної путінської війни проти України. Зокрема, ще чотирьом ключовим російським банкам будуть повністю заборонені будь-які фінансові транзакції на території ЄС. Новий пакет санкцій передбачає також заборону заходу в європейські порти для всіх російських суден та повну відмову від імпорту в країни ЄС російського вугілля.

Водночас країни-члени ЄС поки не змогли дійти згоди навколо повної відмови від імпорту російських енергоносіїв, нафти й газу. При цьому європейці мають консолідовану позицію щодо необхідності кроків для того, щоб з часом повністю позбутися енергетичної залежності від росії та одночасно збільшити інвестиції у розвиток поновлюваних джерел «зеленої» енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-