Запорізькі волонтери передали військовим першу партію бронежилетів зі шведської сталі

Запорізькі волонтери передали військовим першу партію бронежилетів зі шведської сталі

Відео
Укрінформ
Волонтерський центр “Паляниця” передав військовим першу партію бронежилетів, які зробили зі шведської сталі, на яку гроші збирали всім світом.

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З 3 березня ми почали працювати над виготовленням бронежилетів. На 6 квітня ми маємо броніки, яких ми ніколи раніше не робили. Ми даємо їм десь 4 ступінь захисту. Основні боєприпаси вони відбивають”, - зазначив керівник волонтерського центру Василь Бушаров.

Зазначається, що ще кілька тижнів тому волонтери писали про те, що є 11 т класної сталі, і аби її викупити зібрали 2,4 млн гривень.

“Ми змогли зібрати велику кількість коштів аби купити шведську сталь. Це 6,5 мм товщини. Вона показала дуже круті результати балістичних експертиз і після цього ми запустили її в роботу. Наразі це 1000 пар пластин (500 бронежилетів - ред). Ми ставимо на них гравірування лазером, де написано, яка саме сталь і номер плити, аби мали нести відповідальність”, - додав Бушаров.

Зараз “Паляниця” збирає гроші на ще одну партію сталі. На цей раз мова йде про 7 тонн. Сталь сертифікована - фінська. Волонтерам вже вдалось зібрати 850 тисяч гривень - це 50% необхідної суми. Збір коштів триває. З цієї кількості сталі можна буде виготовити 700 бронежилетів.

“Ми віддаємо броніки на лінію зіткнення. Перші ми вже віддали - це близько 300, ще 250 - готуємо”, - говорить волонтер Геннадій Вовченко.

Сьогодні волонтери передали військовим 50 бронежилетів.

Читайте також: Зі Львова відправили близько 75 тонн гуманітарної допомоги військовим, які захищають країну

У волонтерському центрі за день наразі виготовляють 30 одиниць захисту, але хочу аби ця цифра зросла до 100 штук. На один бронежилет необхідно близько 4 метрів спеціальної тканини. Її закуповують у Польщі, Німеччини та Чехії.

Вага бронежилета з шведської сталі - майже 8 кг, а бронежилета з автомобільних ресор (їх раніше виготовляли) - 12 кг.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Українські сили оборони гідно дають відсіч ворогу, звільнили захоплені росіянами населені пункти Київщини та частково Сумщини й Чернігівщини.

Фото: Телеграм Волонтерський Центр "Паляниця" Запоріжжя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-