Зі Львова відправили близько 75 тонн гуманітарної допомоги військовим, які захищають країну

Зі Львова відправили близько 75 тонн гуманітарної допомоги військовим, які захищають країну

Фото
Укрінформ
Зі Львова Міжнародний штаб допомоги українцям разом з партнерами, донорами, дипломатами, європейськими та народними депутатами передали близько 75 тонн гуманітарного вантажу захисникам України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдання нашої адміністрації скоординувати діяльність добровольців, волонтерів, міжнародних організацій – всіх тих, хто готовий надавати допомогу українцям під час війни. Львівщина стала логістичним хабом, через який проходить близько 60% всієї гуманітарної допомоги, звідки всі вантажі будуть їхати на схід від Львова. Сьогодні вантажі від Міжнародного штабу допомоги українцям поїдуть до лав ЗСУ, тероборони, Прикордонної служби України та Національної поліції», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зі Львова відправили близько 75 тис. тонн гуманітарної допомоги військовим, які захищають країну / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Перед завантаженням фур на складі відбулася zoom-зустріч Ганни Крисюк - голови Міжнародного штабу допомоги українцям; Марії Мезенцевої - народної депутатки України, координаторів Штабу з-за кордону та України, голів ВЦА та міських голів «гарячих» точок, куди направляють гумвантажі.

Загалом сьогодні, 6 квітня, відправлено близько 75 тонн допомоги. Це військова амуніція, автомобілі, ліки та продукти харчування. Зокрема 200 бронежилетів, які виготовляють на Львівщині, отримала прикордонна служба України.

Як повідомляє Міжнародний штаб допомоги українцям, з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну, було отримано та передано 373 фури гуманітарної допомоги потребуючим; скоординовано 1500 пропозицій допомоги; опрацьовано 423 запити на допомогу; 311 опрацьованих запитів та надана допомога у складі якої генератори, їжа, гігієна, вода, тактика, ліки. Загалом на евакуацію прийнято 192 запити.

Читайте також: Концерти у Європі вже зібрали на допомогу Україні понад €83 мільйони - Джамала

«Я щиро дякую всім донорам і партнерам за те, що допомагаєте акумулювати й відправляти гуманітарні вантажі в гарячі точки та тим, кому це найбільш необхідно. Вдячна всім координаторам і волонтерам із понад 80-ти країн світу, які прикладають всі можливі зусилля, аби допомоги Україні вистояти і перемогти окупантів», - зазначила Крисюк.

Міжнародний штаб допомоги українцям об’єднує на своїй платформі представників бізнесу, влади та громадськості як в Україні, так і в понад 80-ти країнах світу. Від початку війни волонтерами Штабу скоординовано та поселено близько 8 тисяч біженців у 47 країнах світу.

Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-