Зеленський – про Україну мрії: Ми можемо стати великим Ізраїлем, але зі своїм обличчям

Зеленський – про Україну мрії: Ми можемо стати великим Ізраїлем, але зі своїм обличчям

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що Україна може у майбутньому стати великим Ізраїлем, але зі своїм обличчям.

Про це Президент сказав у інтерв’ю українським журналістам, відповідаючи на питання, про яку саме Україну він мріє, передає кореспондент Укрінформу.

Він уточнив, що це буде Україна «точно не така, яку ми хотіли із самого початку», і зазначив, що Україна не буде абсолютно ліберальною європейською державою.

«Захищена держава і безпека, це має бути номером один. Я думаю, що всі наші люди – це буде наша велика армія. Я думаю, що ми не можемо говорити просто про Швейцарію майбутнього. Напевно, такою наша держава зможе бути через якийсь довгий-довгий час, але (думаю – ред.), що ми станемо точно великим Ізраїлем, зі своїм обличчям», - уточнив Президент.

За його словами, питання безпеки у нас будуть номером один у найближчі десять років.

«І розвивати технології обов’язково будемо. Той ІТ-напрямок, який у нас непогано розвивався (раніше – ред.), він буде у нас номер один, тому що все це пов’язано і зі зброєю, у тому числі, і з різними програмами. Усе це обов’язково буде, я впевнений. Але при цьому країна буде абсолютно демократичною», - заявив Зеленський.

При цьому він зазначив, що авторитарна держава неможлива в Україні.

«Авторитарна держава програла би росії. Бо люди знають, за що вони борються. Вони виходили і боролися не за портрет, вони вийшли і (почали задавати питання – ред.): «Як це ти на мою вулицю зайшов? Як це ти вбив мою дитину? Як це ти зайшов у домівку мого сусіда?» Це може бути тільки у вільній країні, дуже демократичній державі. Демократія – обов’язкова», - поінформував Зеленський.

Серед іншого, Президент наголосив, що не буде такого, наприклад, щоб особу зупинили за, серед іншого, порушення ПДР, і вона якось відмазалася.

«Тому що ці речі пов’язані із безпекою. І не в мені навіть справа. Просто самі люди будуть ставити питання, наприклад: я віддав дитину у школу, і що там є? Там є людина, професійна, державна, зі зброєю, на вході? Є. Там рамка стоїть? Є. Як туди (люди – ред.) проходять? Там є куди ховатися, якщо якась ракета летить? Ні, немає? (Тоді – ред.) – міняємо ДБН-и, перебудовуємо школу, ось я про що», - поінформував Зеленський.

Він зазначив, що стосовно таких речей, як безпекові аспекти шкіл, інститутів, домівок, повинен жорстко діяти закон. «Ось тут ліберальщини ніякої не має бути, мені так здається», - заявив Президент.

Читайте також: Зеленський - про вторгнення рф: Є велика віра, що ми їх розірвемо

Він уточнив, що це стосується саме безпекового сектору.

«Ні інформаційної політики, ні вибору, як людям жити, - витрачай гроші, заробляй їх і живи, як хочеш. Але, я думаю, мають бути правила (як у ПДР щодо світлофорів – ред.) – у безпеці повинно бути теж «зелене», «жовте» та «червоне», а не напівчервоне. Мені так здається, що у нас просто немає іншого виходу», - поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю вітчизняним журналістам заявив, що Україна побудує такі гарантії безпеки, щоб росія не змогла більше напасти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-