Як оцінюють біженці дії української влади під час війни

Як оцінюють біженці дії української влади під час війни

Опитування
Укрінформ
Дії керівництва України під час російської агресії оцінюють позитивно 78% українців, які через війну вимушено стали біженцями.

Про це свідчить опитування, проведене Центром Разумкова, передає Укрінформ.

Дії державного керівництва України під час російської агресії 78% респондентів оцінюють позитивно, лише 2% — негативно (20% не змогли оцінити).

Також 35% опитаних вважають достатньою допомогу міжнародної спільноти Україні, 43% — недостатньою, 23% не визначилися з відповіддю на це запитання.

55% респондентів відповіли, що на час їх виїзду відбувалися бойові дії у населеному пункті, де вони мешкають, 13% — що бойові дії відбувалися поблизу нього, 10% — що бойових дій не було, але їх населений пункт бомбардувався чи обстрілювався, 14% — що сусідні населені пункти бомбардувалися чи обстрілювалися і лише 8% зазначили, що нічого з наведеного у їх населеному пункті або біля нього не відбувалося.

Більш ніж половина тих, хто виїжджає за кордон у зв’язку з воєнними діями — жителі Сходу та Півдня країни (51,5%), найбільше серед східних областей представлена Харківська область — 19%, 45% — жителі центральних областей (у тому числі 31% — жителі Києва та Київської області), і лише 4% — жителі західних областей.

Читайте також: Майже 80% біженців планують повернутись в Україну після війни

Результати опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Разумкова на пунктах пропуску через державний кордон України у Закарпатській області (пункти пропуску Ужгород, Малий Березний та Чоп (Тиса). Були опитані громадяни України віком від 16 років, що перетинали кордон України у зв’язку з воєнними діями. З 15 березня по 1 квітня 2022 року був опитаний 101 респондент, що перетинав державний кордон пішки чи автомобільним транспортом.

Фото: picture alliance / ZB Matthias Tödt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-