МЗС працює над розширенням підтримки недільних шкіл для українців за кордоном - Кулеба

МЗС працює над розширенням підтримки недільних шкіл для українців за кордоном - Кулеба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вже працює над розширенням підтримки недільних українських шкіл та гуртків для збереження своєї ідентичності.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Для тих українців, які залишаться жити закордоном, а, на жаль, частина з тих, хто виїхав, залишаться… безумовно постане питання асиміляції. І це для мене абсолютний пріоритет, тому ми вже працюємо над тим, щоб розширювати наші можливості якраз з допомоги українцям: підтримання недільних шкіл, підтримання українських гуртків», - зазначив він.

Кулеба також поінформував, що вчора спілкувався з президентом Світового конгресу українців Павлом Ґродом для того, щоб скоординувати зусилля з вже наявними громадами, щоб вони допомагали новій хвилі міграції зберегти свою ідентичність.

«Ми в МЗС зробимо все для того, щоб українці залишалися українцями в якій би частині світу вони б не знаходилися, але так само ми будемо працювати над тим, щоб якомога більше з тих, хто з 24 лютого виїхав за кордон у пошуку безпеки, повернулися додому після того, як ми переможемо», - наголосив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, понад 3,7 млн осіб виїхали з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-