В Амстердамі відкрили виставку про довоєнну Україну

В Амстердамі відкрили виставку про довоєнну Україну

Фото
Укрінформ
Україна приєдналася до найбільшої виставки транспортної інфраструктури Intertraffic Amsterd, що проходить в нідерландському Амстердамі.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, вже майже 50 років він є основною платформою провідних інфраструктурних та транспортних технологій у світі.

Цього року на заході представлено понад 800 експонентів із більш ніж 45 країн світу, включаючи майже 50 провідних світових концернів. Всі вони представили останні тенденції та новітні розробки в інфраструктурній сфері.

У заході, що проходить за підтримки посольства України в Королівстві Нідерланди, взяла участь делегація з України.

Український стенд демонструє реалізовані Міністерством інфраструктури та Укравтодором проєкти у рамках програми Президента “Велике будівництво”.

“Ідея була в тому, щоб представити Україну у тому вигляді, в якому вона була до війни. За два роки Україна побудувала таку кількість доріг, мостів та інфраструктурних об'єктів, які не будувала ніколи”, - сказав в коментарі Укрінформу експерт із залучення міжнародних інвестицій в інфраструктурні проєкти України В'ячеслав Жуков.

Він також наголосив, що до війни Україна зробила величезний стрибок уперед у розвитку інфраструктури та інноваційних технологій у рамках програми Президента “Велике будівництво”.

“За два роки було оновлено близько 14 тисяч кілометрів доріг, близько 650 мостів, зокрема запорізький міст”, - зазначив він.

Експерт також підкреслив, що Україна п‘ята країна у світі, яка реалізувала проєкт автоматичної фіксації перевантажень на дорогах. З 1 жовтня 2021 року запрацювала автоматична фіксація порушень габаритно-вагового контролю (ГВК) з допомогою майданчиків Зважування-в-русі (WiM).

“Йдеться про те, що Україна – це 5 країна у світі, яка реалізувала програму фіксації порушень з перевантаження великогабаритним транспортом повністю в автоматичному режимі. В Україні будувалися дороги, але важливо було їх захистити від перевантаження. Таким чином з допомогою даного проєкту, щоб недобросовісні перевізники не руйнували дороги, то система фіксувала дане порушення і в автоматичному режимі виписувала штрафи. Така система дисциплінує недобросовісних перевізників. Ми з 30% порушень досягли результату 2% до 4%, тобто в 10 разів. Було реалізовано близько 100 таких комплексів в Україні”, - розповів Жуков.

Також Державне агентство розвитку туризму України надало відеоролики для презентації туристичної привабливості України.

“У нас постійно на 5 екранах відеоролики про Україну, об'єкти інфраструктури, які були побудовані за останні два роки, відео про Україну, якою вона була до війни”, - зазначив він.

Також Жуков наголосив, що на заході в Амстердамі відчули велику підтримку Нідерландів.

“Ми відчули підвищену увагу і були навіть такі делегати, які просто плакали. Люди приходили до стенду зі сльозами на очах, висловлювали свої співчуття та підтримку. А ще говорили про те, що готові підтримати Україну зараз і в період відновлення. А також висловили надію, що вже скоро настане мир. Ми не знаємо, в якому стані інфраструктура зустріне перемогу. Однак точно можна сказати, що Україна самотужки, а також за підтримки міжнародних партнерів здатна відновити інфраструктуру і зробити її ще більш розвиненою, ніж вона була до війни. Ми також хотіли привернути увагу на цьому заході та закликати, коли ми переможемо і настане мир, будь ласка, всі партнери приходьте до нас і сприяйте відновленню як технологіями, так і інвестиціями”, - зазначив Жуков.

Впродовж останніх двох років Україна інвестувала у розбудову доріг 10 мільярдів доларів, за цей час було збудовано та відремонтовано: 13 860 км доріг; 658 мостів, у тому числі й такі мегапроєкти, як Запорізький міст; встановлено більше сотні WIM систем (Weigh-in-Motion).

Новітні інфраструктурні рішення, що демонструють на Intertraffic Amsterdam світові компанії та лідери галузі, обов’язково буде втілені в українських дорожніх проєктах після перемоги.

Як повідомляв, 24 лютого російський президент путін оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-