Литва прийняла вже близько 40 тисяч українських біженців

Литва прийняла вже близько 40 тисяч українських біженців

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що кількість українців, які покинули свої домівки через війну та виїхали до Литви, становить вже близько 40 тисяч. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

31 березня на зустрічі з прем'єр-міністром Данії Метте Фредріксен прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте повідомила, що в країні вже проживає близько 40 тисяч людей, які втекли від війни в Україні.

«Ми припускаємо, що реальна кількість може бути й більшою, тому що не всі одразу поспішають реєструватися в міграційних центрах – деякі поселяються у друзів, родичів, знайомих. Ми думаємо, що цифра збільшуватиметься», - сказала Шимоніте.

Вона додала, що вважає обов'язком цивілізованого західного світу всіма можливими методами допомагати Україні, яка фактично бореться за цінності всього західного світу, і подбати, щоб ціна цієї боротьби для українців виявилася якомога меншою.

24 лютого російський президент путін оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними ООН, через війну, розпочату росією в Україні, за межі країни виїхало вже 4 мільйони українців, найбільше - до Польщі.

Фото: M.Gaučaitės-Znutienės, D.Umbraso/LRT nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-