Нацбанк перерахував на потреби військових майже 13,7 мільярда

Нацбанк перерахував на потреби військових майже 13,7 мільярда

Укрінформ
Національний банк України вже перерахував на потреби військових майже 13,7 млрд грн. Станом на 31 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, відкритий для підтримки ЗСУ, становить понад 536 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НБУ у Телеграмі.

"Станом на 31 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 536 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових майже 13,7 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 14,2 млрд грн в еквіваленті. Понад 4,6 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Також станом на 31 березня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить близько 330 млн грн.

Близько половини коштів надійшло з-за кордону у іноземній валюті. Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього понад 25 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомлялося, 24 лютого, з початку широкомасштабного вторгнення в Україну, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил. Рахунок – мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Також Національний банк відкрив Мінсоцполітики мультивалютний рахунок для допомоги українцям, які постраждали від воєнних дій. Міністерство соціальної політики використовуватиме кошти, що надходять на цей рахунок, для підтримки громадян України, які найбільше страждають від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-