Війна з росією: чеське інформагентство ČTK запустило рубрику новин від Укрінформу

Війна з росією: чеське інформагентство ČTK запустило рубрику новин від Укрінформу

Укрінформ
Чеське інформаційне агентство «České noviny» (ČTK) запустило рубрику новин чеською мовою про головні події в Україні від Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у спеціальному розділі, присвяченому війні в Україні.

«У цій рубриці представлені оригінальні новини від українського агентства «Укрінформ». Щоб чеський читач також мав уявлення про його продукт, ми підготували автоматичний переклад новин чеською мовою за допомогою інструменту Lingea Translator», – презентують чеські друзі нову рубрику.

Ще раніше, майже відразу після російського вторгнення в Україну, новини Укрінформу почали публікувалися на сайті ČTK у цьому ж розділі щодо війни в Україні українською мовою.

ČTK також подає власні об’єктивні новини про події в Україні з використанням інших джерел.

Окрім того, ČTK під час війни допомагає Укрінформу з інших питань функціонування агентства.

«Ми цінуємо і глибоко вдячні за широку підтримку наших чеських колег в той час, коли російські загарбники намагаються знищити нашу державу, її культуру та одне з найбільших надбань демократії – свободу слова. Разом ми обов’язково переможемо!», – зазначив генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко.

За його словами, чехи дуже добре розуміють, що означає жити за російської/радянської окупації, вони пережили це в 1968-1991 роках.

Чеське агентство новин та преси, штаб-квартира якого розташована в Празі, було засновано в 1918 році. Цікаво, що того ж року було створено й Українське телеграфне агентство, передвісник сьогоднішнього «Укрінформу». Наразі обидва ЗМІ є членами Європейського альянсу інформаційних агентств.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія стала однією з країн, яка прийняла з початку війни найбільше українських біженців у відношенні до кількості власного населення, яке становить 10,7 млн людей. На даний момент лише офіційно отримали спеціальні візи захисту майже 250 тисяч біженців, фактична цифра українців, які шукають притулку в ЧР, може бути суттєво більшою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-