Зеленська поділилася історіями лікарів, які рятували життя під час війни

Зеленська поділилася історіями лікарів, які рятували життя під час війни

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення російські війська вбили шість українських медиків і зруйнували 13 лікарень.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З початку війни в Україні вбито вже 6 медиків, зруйновано понад 13 лікарень. Російські нападники чинять це свідомо, як і вбивства мирних людей», - зазначила вона.

Перша леді розповіла, зокрема, що загинув на роботі керівник дитячого інфекційного відділення у Маріуполі Анатолій Борисович Казанцев, який не покинув свого робочого місця та пацієнтів. Він був похований на подвір’ї лікарні.

Дружина Президента підкреслила, що поки росіяни сіють смерть, такі лікарі, як Анатолій Борисович, продовжують відстоювати життя.

Також вона поділилася історіями про інших лікарів. Так, перша леді розповіла про лікарів з Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова Андрія Свиста і його дружину Ольгу, які два тижні надавали допомогу жителям окупованої Бучі.

Також Олена Зеленська відзначила, що в Харкові під вогнем трудиться Ірина Кондратова – керівник регіонального перинатального центру, якій днями передав свій Інстаграм-акаунт футболіст Девід Бекхем, щоб якомога більше людей побачили подвиг українських лікарів і страждання наших людей.

«А скільки ще таких самовідданих лікарів, про яких ми просто (поки що) не знаємо! Низький уклін вам, шановні медпрацівники! Кожне врятоване вами життя – це перемога України! Бо країна – це передусім люди. Ми сильні саме тим, що рятуємо одне одного. І ваша робота наближає мир!», - підкреслила дружина Президента.

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракет та авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-