Британія припиняє фінансування наукових проєктів з рф та підтримає українських науковців

Британія припиняє фінансування наукових проєктів з рф та підтримає українських науковців

Укрінформ
Велика Британія припинила фінансування наукових проєктів з російськими університетами і компаніями та виділить 3 млн фунтів на підтримку українських науковців.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву уряду країни.

«Жахливе вторгнення вимагає, щоб ми всі зайняли позицію та показали нашу солідарність і підтримку України. Уряд прийняв рішення призупинити фінансовану державою дослідницьку та інноваційну співпрацю з російськими університетами та компаніями, які мають стратегічну користь для російської держави», - йдеться в заяві уряду.

Як вказують у Департаменті бізнесу, енергетики та промислової стратегії, усі платежі за проєкти, які здійснюються через державні дослідницькі фонди Великої Британії з російськими установами, призупинено. Не буде здійснюватися фінансування нових спільних проєктів з росією через британські дослідницькі та інноваційні організації. Також припинено діалог у науково-інноваційній сфері на рівні уряду.

«Ми створюємо пакет допомоги у розмірі 3 млн фунтів стерлінгів для підтримки українських дослідників, які знаходяться в групі ризику. Ми підтримуємо Україну, її демократично обрану владу та її хоробрий народ у цей жахливий час», - йдеться в повідомленні уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) у суботу оголосила про зупинення співпраці з росією та білоруссю через збройний конфлікт, розв’язаний кремлем і підтриманий білоруським режимом проти України.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-