Британія забезпечить українців продовольством на £2 мільйони

Британія забезпечить українців продовольством на £2 мільйони

Укрінформ
Уряд Великої Британії забезпечить регіони України, що нині оточені російськими військами, продовольством на 2 мільйони фунтів стерлінгів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду країни.

«Ця життєво важлива пожертва продовольства допоможе підтримати український народ після варварського вторгнення росії. Наші команди працюють вдень і вночі з нашими польськими та словацькими друзями та урядом України, щоб забезпечити тих, хто знаходиться у зоні ризику, отримати необхідне продовольство, якого вони так потребують», - заявила глава МЗС Ліз Трасс.

Рішення британського уряду було ухвалене після прямого запиту уряду України.

Йдеться про суху їжу, консерви та воду. Склади в Польщі та Словаччині готуються для постачання цих товарів уряду України з початку наступного тижня. Близько 25 вантажів будуть доставлені автомобільним і залізничним транспортом до місцевих громад, які найбільше їх потребують.

За оцінками, понад 12 мільйонів людей зараз потребують гуманітарної допомоги по всій Україні, а фактична цифра, ймовірно, може буде набагато вищою.

Як повідомлялося, Велика Британія видала близько 20,1 тис. віз українським біженцям, які мають сімейні зв'язки із країною, на тлі російського вторгнення в Україну.

Фото: Simon Dawson/No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-