США оголосили про виділення Україні $100 мільйонів на посилення цивільної безпеки

США оголосили про виділення Україні $100 мільйонів на посилення цивільної безпеки

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір надати Україні додаткові 100 мільйонів доларів допомоги у сфері цивільної безпеки.

Про це у суботу заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

Зазначається, що кошти призначені для "підвищення спроможності Міністерства внутрішніх справ України забезпечувати необхідну безпеку кордонів, підтримувати цивільні правоохоронні функції та захищати критично важливу державну інфраструктуру з огляду на умисний, неспровокований та невиправданий напад президента путіна".

"Збільшене фінансування продовжить стабільний потік засобів індивідуального захисту, польового спорядження, тактичного обладнання, медичних засобів, бронетехніки та засобів зв’язку для Державної прикордонної служби України та Національної поліції України", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден цього тижня перебуває у європейському турне, під час якого він відвідав Брюссель, де взяв участь на найвищому рівні у форматах НАТО, ЄС і G7. У п’ятницю й суботу президент Сполучених Штатів перебував з візитом у Польщі.

Під час промови в суботу у Варшаві він підкреслив, війна в Україні вже стала стратегічним програшем для росії, і США разом із Заходом продовжать стояти разом з українським народом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-