У Варшаві флешмоб на підтримку України зібрав тисячі людей

У Варшаві флешмоб на підтримку України зібрав тисячі людей

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві понад 4 000 людей взяли участь в акції на підтримку України. Мета флешмобу Stop promising, start acting! — звернути увагу на жертви серед цивільного населення, кількість яких швидко збільшується, та на потребу у негайному закритті українського неба

Про це повідомили співорганізаторка акції - виконавчий директор Центру протидії корупції Дарія Каленюк у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

«За даними ООН, з 24 лютого по 23 березня 2022 року від агресії росії проти України загинули 1035 мирних мешканців, але насправді ці цифри драматично більші. Поки західні лідери радяться, зважують, дають обіцянки, записують нові яскраві промови, Україна щогодини втрачає своїх найкращих людей. Мета акції — змусити американського президента дотримуватися слова і поставити Україні всю необхідну зброю для захисту нашого неба, ппо, літаки, щоб українці перестали вмирати під обстрілами та бомбардуваннями. Ми також вимагаємо подальшого впровадження санкцій проти російської федерації та повного нафтогазового ембарго ЄС проти росії. Адже поки гаманець військового злочинця путіна наповнюється, він може дозволити собі цю війну”, - наголосила українська громадська діячка, організаторка акції Дарія Каленюк.

Громадська діячка, співавторка перформансу Ярослава Гресь зазначила, що тільки в Маріуполі за різними даними комунальні служби поховали в братських могилах від 3000 до 4500 людей, але вже 6 днів у місті нікого не ховають. "Загиблі люди лежать вздовж вулиць та серед дитячих майданчиків, на площах і біля будинків, з яких вони не встигли вибігти. Мирній Європі усвідомити масштаб українського горя дуже важко. Тож ми попросили учасників акції лягти на землю і згадати кожного, хто загинув. І це море людей, яке уособлює собою жертв, дуже трагічний і промовистий візуальний образ", - додала вона‎.

Напередодні акція Stop promising, start acting! пройшла в Брюсселі. Вона буде повторюватися в інших містах Європи та США. Кількість учасників буде щоразу зростати, як зростає кількість жертв війни росії проти України.

Як повідомлялося раніше, 25 березня в Польщу з дводенним візитом прибув президент США Джо Байден. До його приїзду українці зібралися на акцію, що закликати Байдена дотримуватися даних обіцянок.

Фото: Daria Kaleniuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-