Під посольством ФРН у Польщі сотні активістів вимагали посилити підтримку України

Під посольством ФРН у Польщі сотні активістів вимагали посилити підтримку України

Фото
Укрінформ
У Варшаві кількасот людей провели пікет під посольством Німеччини вимагаючи збільшити допомогу Україні у війні проти росії.

Активісти вимагали від ФРН припинити торгівлю з росією та активніше підтримувати Україну у боротьбі з агресором, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслила лідер варшавського Євромайдану Наталка Панченко, офіційно Німеччина підтримує Україну, однак багато компаній з цієї країни продовжують вести бізнес в рф, а російська армія має озброєння німецького виробництва. Крім того, Берлін не поспішає надавати Києву військову допомогу і не дає "зеленого світла" для євроінтеграції України.

Акція на підтримку України під посольством ФРН у Польщі / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

“Ця війна оголила правду, і ми тепер дуже добре бачимо, де є біле, а де чорне. Весь світ бачить, хто є агресором, а хто в цій війні захищається. І якщо хтось не може чітко задекларувати підтримку Україні, то своєю мовчанкою він чітко декларує підтримку іншій стороні - російському агресору”, - заявила Панченко.

За її словами, слід негайно припинити торгівлю між ЄС та країною-агресором, і в цьому ключову роль має зіграти ФРН.

Український активіст, журналіст Євген Клімакін також наголошував, що сьогодні Україна потребує не лише слів підтримки і жестів на кшталт вивішеного українського прапора біля посольства, а й конкретних дій.

“Ми просимо про справжню підтримку, а не лише слова”, - підкреслив активіст.

Він також не погоджується зі словами німецького канцлера, що відповідальність за війну в Україні несе путін, а не народ рф. “На сьогодні принаймні 150 тис. російських військових вбивають нас, знищують наші міста, беруть у руки зброю, летять у літаку і приймають рішення: кидати бомбу на драмтеатр чи не кидати, знищувати пологовий будинок чи ні. І це не путін приймає таке рішення”, - наголосив Клімакін, додавши, що десятки мільйонів росіян підтримують те, що зараз відбувається в Україні.

Активісти тримали прапори України і плакати  вимогою закрити небо над нашою країною, а також скандували “Ганьба!”, відому кричалку харківських футбольних фанатів про путіна тощо

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-