Український опір російським військам змінив геополітику світу - Джонсон

Український опір російським військам змінив геополітику світу - Джонсон

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що захист українського народу своєї Батьківщини від російських загарбників змінив геополітику у світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«За останній місяць з’явився величезний факт, про який зараз знає світ, а саме те, що український народ воюватиме за свою країну. Вони вірять у свою країну, вони люблять свою країну. Вони захищатимуть її. Це було те, чого ми насправді не знали ще місяць тому. Тепер це абсолютно ясно. Це змінило геополітику. Це означає, що ми зобов’язані їм допомогти. Ми зобов’язані допомогти їм захистити себе та своїх близьких. І тому Велика Британія знову збільшує (допомогу – ред.)», - сказав Джонсон.

Він також додав, що путін переступив червону лінію, і що міжнародна спільнота посилить тиск на президента росії після сьогоднішньої зустрічі лідерів ЕС, G7 та НАТО.

«Нам потрібно робити більше, і ми повинні робити більше у сфері економіки. Чи можемо ми зробити більше, щоб зупинити його (путіна – ред.) користуватися своїм золотим запасом, наприклад, на додаток до його готівкових резервів? Що ми можемо зробити більше, щоб запровадити санкції, відключивши (рф – ред.) від SWIFT? І нам потрібно зробити більше, надавши українцям військову допомогу», - додав Джонсон.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-