Народ Франції вражений стійкістю та єдністю українців - посол

Народ Франції вражений стійкістю та єдністю українців - посол

Укрінформ
Французький народ вражений стійкістю, мужністю та єдністю українців, які вже 26-й день протистоять агресії росії проти України.

Про це заявив на брифінгу в понеділок посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні 26-й день від початку відкритої агресії росії проти України… Народ Франції просто вражений вашою стійкістю і вашою мужністю. Вчора я відвідав Дрогобич і Трускавець і бачив, як український народ об’єднується заради спільної боротьби, щоб подолати російську агресію. Це дуже зворушливо для мене як посла Франції в Україні. Ми щиро цінуємо цю солідарність з вами, вашу хоробрість і єдність усього народу», - сказав де Понсен.

Він зазначив, що невелика команда посольства Франції з близько десяти осіб продовжує працювати у Львові.

«Наша присутність – це доволі потужний сигнал підтримки Францією уряду і народу України… Сподіваюсь, що незабаром ми зможемо продемонструвати вам нашу солідарність. Ми очікуємо нову партію гуманітарної допомоги, яка прямує через Польщу до України і має прибути впродовж наступних кількох днів», - зазначив посол.

За його словами, фізична присутність французьких дипломатів в Україні дає змогу з’ясувати потреби українців і, відповідно, скоординувати її комплектацію.

Посол зазначив, що, окрім гуманітарної допомоги, Франція надає Україні пожежні машини та карети швидкої допомоги, оснащені всім необхідним медичним обладнанням.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-