На потреби ЗСУ передали 51 тисячу бронежилетів четвертого класу захисту

На потреби ЗСУ передали 51 тисячу бронежилетів четвертого класу захисту

Укрінформ
Команда Міноборони доставила та передала ЗСУ 51 тисячу бронежилетів 4 класу захисту за стандартами НАТО.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«За останні дні команда Міноборони доставила та передала ЗСУ 51 тис. бронежилетів 4 класу захисту за стандартами НАТО. Цей захист придбано переважно за кошти держбюджету, а отже – завдяки всім українцям. Ми працюємо цілодобово і готуємо наступні партії», - повідомив міністр.

Резніков закликав не мати ілюзій та відзначив, що попереду ще багато випробувань.

«Україна веде стратегічну оборонну операцію проти набагато чисельнішого противника і під загрозою наземного вторгнення білоруських військ. Ми зазнаємо втрат. Ворог руйнує наші міста і підриває економіку. Ситуація дуже непроста, але поки збережено нашу армію, яка посилюється резервом, – ми будемо боротися. І переможемо», - запевнив Резніков.

Він також зазначив, що війна змінила відчуття часу і багато звичних речей, але уряд робить усе можливе, щоб зберегти економіку. Це – основа української оборони, і сьогодні усі, хто виходить на роботу, дає роботу іншим, наповнює казну – працюють на захист України, наголосив очільник оборонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 21 березня орієнтовно становлять: особового складу - близько 15 000 осіб, танків ‒ 498 од, бойових броньованих машин ‒ 1535 од, артилерійських систем – 240 од, РСЗВ - 80 од, засобів ППО - 45 од, літаків – 97 од, гелікоптерів – 121 од, автомобільної техніки - 969 од, кораблі /катери - 3 од, цистерн з ПММ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 24, спеціальної техніки - 13.

Дані уточнюються, оскільки підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-