У Відні на марш проти вторгнення рф в Україну вийшли тисячі людей

У Відні на марш проти вторгнення рф в Україну вийшли тисячі людей

Фото
Укрінформ
У центрі Відня у неділю ввечері відбувся кількатисячний марш на підтримку України і з вимогою зупинити російську агресію.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Як і минулої неділі, збір учасників акції відбувався на центральній площі Відня — Гельденплатц (площі Героїв). Присутні вшанували пам’ять усіх українців, які загинули внаслідок російської агресії. Державний гімн України виконала акапельно солістка Національної опери України Сусанна Чахоян.

Марш на підтримку України у Відні/Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Після цього колона вирушила вулицею Рінгштрассе, яка оперізує центральний історичний район Відня. Її учасники, більшість - з українською символікою, несли плакати на підтримку України та з вимогою зупинити російську агресію. Попереду колони мітингувальники несли великий український прапор з написом “STOP PUTIN WAR” ("Зупиніть путінську війну!") та банер "Putin is terrorist" ("Путін – терорист").

Учасники маршу скандували різні проукраїнські ґасла, заклики зупинити російську агресію та допомогти Україні захистити небо.

З аудіоапаратури лунали українські пісні, кілька разів під час ходи виконували український гімн.

Акція пройшла мирно, за дотриманням порядку стежили поліцейські.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні акція на підтримку України відбулася на площі Прав Людини у центрі Відня. Різні за масштабами акції солідарності з українським народом проходять у столиці Австрії практично щодня від початку широкомасштабного наступу російських військ на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-